MiXmass Behind the scenes met Eefje de Visser

by • 6 januari, 2020 • Tekst, Verslag, VideoComments (0)3660

 

Eefje de Visser: Net een nieuw jaar 2020, net een nieuw decennium zelfs en ik voel dat hier tijdens MIXMASS écht iets gebeurt. Het publiek en de muzikanten zitten op één lijn; zijn betrokken en willen genieten. Dat is een uiterst goed begin. We hopen dat we meer samen kunnen werken en het is in ieder geval een super start van het nieuwe jaar!

Pieter Theuns van B.O.X heeft me benaderd en gevraagd of ik met zijn orkest enkele liedjes wil brengen. De aanloop ernaartoe was iets wat chaotisch, maar ik sta echt versteld hoe mooi hier alles klinkt nu in de verschillende zalen met alle verschillende bands. Heel mooi en gevarieerd programma. En heel fijn publiek dat luistert en enthousiast is.

Hoe voelt het om met het orkest van B.O.X samen te werken? Geeft het een extra dimensie aan je eigen muziek?

Eefje de Visser: Wat heel leuk is, is dat eigenlijk de hele muziek scene in België en Nederland vervlochten is. Iedereen kent elkaar. Maar het komt zelden voor dat we samen op een podium staan. Nu krijgen we een keer de kans om dat op een festival samen te doen en dat voelt erg natuurlijk.

Ik heb nog niet vaak met een orkest gespeeld, maar het is toch iets heel speciaals. Een andere emotie die los komt, iets meer drama misschien maar ook wel erg mooi. Het is iets heel anders want de muziek staat nu geschreven op partituur en is gearrangeerd voor het hele orkest. De communicatie onder orkestleden is natuurlijk ook anders dan in een pop bandje, maar het was echt wel bijzonder en ik zou het graag nog een keer herhalen.

In januari komt er een nieuwe plaat van mij uit en ik heb twee liedjes kunnen spelen vanavond. Dat voelt wel bijzonder om die nu al te spelen met orkest. Heel speciaal. Het is ook een keer leuk om geen gitaar te spelen, ik heb enkel gezongen. Ook heel erg leuk om met Pitou te zingen want die ken ik al heel lang. We kennen elkaar vooral via gezamenlijke vrienden in Nederland en nu stonden we samen op het podium. Ik bewonder haar werk echt.

Video: B.O.X + Eefje de Visser, Yùrt, Spinvis, Pitou

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *