De Desolaatheid Der Vergissingen

by • 13 januari, 2014 • Tekst, VerslagComments (0)2806

Mijn horloge geeft zondag 12 januari, 17u35 aan. Facebookbericht.

Flo Van Deuren: “Vanavond Cherkaoui?”
Juist ja. Er waren kaartjes voor ons opzij gelegd en ik had beloofd dat ik mee ging als ik rond kwam met mijn leerstof. Het geluk wilde dat ik net 10 minuten eerder de laatste bladzijde van mijn cursus had omgeslagen en ik dus niets (nuttigs) meer te doen had die avond. We spraken af waar (de kleine trapjes aan de inkomhal), wanneer (kwart voor acht) en wat we juist op de site gingen zetten (dat wisten we nog niet).

Twee na zeven. Ik stap op de bus.

26 na zeven. Ik stap van de bus.

37 na zeven. Ik sta verward en stil voor de hoofdingang van De Singel.

Geen lichten. In het volledige gebouw niet, op het Grand Café na. De angst dat ik ergens in een parallel universum was binnen gestapt waar De Singel geen lichten meer had. En de twijfel of het dan toch geen repetitie was in plaats van de voorstelling waar we ‘kaartjes’ voor hadden. Met die laatste gedachte als meest aannemelijke uitleg in mijn hoofd wandelde ik door naar de backstage – waar bijna altijd wel iemand rondloopt. Ook donker. Behalve aan de toog waar een verward duo naar me kijkt. De heren dachten waarschijnlijk dat ik wel héél erg verdwaald moest zijn. “De Singel is gesloten, juffrouw. De voorstelling was om 15u.”
De puzzelstukjes vielen in elkaar.
Probleem. Buiten het feit dat ik best triest was dat ik de voorstelling had gemist, liep de andere helft van deze date rond zonder gsm en waren de kleine trappen aan de inkomhal onbereikbaar. Ik wachtte eerst even aan de donkere inkomhal. Niemand. Dan maar naar het Grand Café. Onderweg kwam ik ze tegen, mijn collega-Young-One.
Beiden vol ongeloof over het feit dat we het als vanzelfsprekend hadden aangezien dat de voorstelling om 20u begon en het dan ook niet meer hadden nagekeken op de site.

U kon ons vinden met een tas thee voor onze neus in het Grand Café – de Earl Grey is écht een aanrader. Het was heel gezellig, die avond.
Enkel jammer van de voorstelling.

De voorstelling ‘Genesis’ van Sidi Larbi Cherkaoui met Eastman en Yabin Dance Studio speelt nog tot 19 januari in deSingel. Kijk voor de zekerheid ook ineens even het uur na.

 

PS: We hebben toch een klein stukje van hun wereld meegemaakt- het gezelschap zat namelijk gezellig aan tafel in het Grand Café.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *