Interview Amatorski (Hilke Ros), ‘deleting borders’ te zien op 18/04 in De Singel

by • 18 maart, 2013 • Tekst, VerslagComments (0)3029

Waarom moeten de mensen komen kijken naar jullie show in de Singel? Een tipje van de sluier?

Hilke: “Allereerst omdat er veel nieuw songmateriaal te horen zal zijn. Het wordt ook meer dan een concert. Verwacht je gerust aan een interactief multimediaproject. We maken gebruik van fotomateriaal van mensen uit het publiek (daarvoor ga je je vooraf moeten aanmelden op www.deletingborders.com), die foto’s vormen de basis voor de visuals, die bovendien in interactie gaan met de muziek die we spelen.”

Gaat “Deleting Borders” ook over de beperkingen die het internet de mensen oplegt; altijd van alles op de hoogte (willen) zijn, iedereen bereikbaar, vluchtig en oppervlakkig, eendagsvliegen, …?

Hilke: “hm, deleting borders gaat vooral over de mogelijkheden van het internet: een andere interactie tussen artiest en publiek, tussen kunstdisciplines, binnen het internationale en globaliserende aspect.”

“Maar het nadeel is natuurlijk de overload aan informatie, de vluchtigheid, de oppervlakkigheid. Het komt er op aan om een goed verhaal te hebben waarmee je je specifieke publiek verleidt en aandachtig houdt. Het is niet makkelijk om dat te bereiken en vast te houden. Ik denk dat wij het vooral een uitdaging vinden om ons artistiek verhaal een zekere diepgang te geven en als mensen met ons verhaal mee zijn, blijven ze ons ook vol enthousiasme volgen.”

Ook Amatorski is actief of allerlei netwerksites. Soundcloud, myspace, you-tube, twitter, facebook. Hoeveel tijd kruipt erin om jullie wolk te creëren en wie houdt zich hier mee bezig? Vinden jullie het niet erg dat mensen nagenoeg vrije toegang hebben tot vrijwel al jullie nummers?

Hilke: “Dat vraagt inderdaad wel wat tijd 🙂 Soundcloud, YouTube en Bandcamp gebruiken we enkel als we effectief ‘officieel’ iets nieuws uitbrengen. Op Twitter en Facebook vertellen we vooral tekstueel en visueel wat er allemaal gaande is en dat is iets dat veel regelmatiger moet gebeuren.”

“De vrije toegang is in principe fantastisch. Als artiest wil je in de eerste plaats gehoord worden. Op dit moment is het even wat onduidelijker hoe je daar ook effectief brood mee op de plank gaat krijgen, wat wel nodig is als je zo diepgaand en gefocust met muziek en alles daar rond bezig bent. We hopen dat het allemaal goed uitdraait, uiteindelijk.”

Jullie zijn ondertussen geen Amateur-ski meer, dat is wel duidelijk. Wat mogen we naast de soundtracks van ‘1 op 10’ (binnenkort op Eén) en ‘In jouw naam’ (een film van Marco Van Geffen) nog van jullie verwachten in de toekomst? Welke grenzen gaan jullie nog laten sneuvelen?

Hilke: “We zijn nu ook heel erg bezig met het buitenland: het album tbc komt nu uit bij Crammed in alle landen. Daarom gaan we veel naar het buitenland om onze muziek te spelen en promoten. Het is ook wel de bedoeling dat het verhaal van Deleting Borders nog verder groeit de komende maanden en misschien zelfs jaren.”

Veel succes!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *